Након победе извојеване у петак, 25. фебруара у хали „Александар Николић“, репрезентација Србије ће у понедељак, 28.2. поново играти против селекције Словачке. Српски национални тим се у суботу припремао за утакмицу 4. кола прве рунде квалификација за одлазак на Светско првенство. Данас, „Орлови“ преко Беча путују за Левице, град у којем ће се сутра од 18 часова састати са домаћом селекцијом Словачке.

Пред полазак на пут, селектор репрезентације Србије, Светислав Пешић каже: 

– Победа коју смо у петак остварили нам је пуно значила, пре свега због самопоуздања наших младих играча. Утакмица која нас очекује ће бити веома захтевна. Словачкој репрезентацији је ова утакмица последња шанса за пласман међу три екипе у нашој групи и борбу за пролазак у наредну рунду. Ми смо одржали један тренинг, када дођемо у Левице ћемо имати још један тренинг. Анализирали смо нашу игру, анализирали шта морамо да поправимо и то за сада изгледа доста добро. Идемо припремљени и мотивисани да пробамо да остваримо победу у утакмици која нас очекује –  поручио је Пешић. 

У победи Србије од 75:63, у нашем националном тиму је био и Алекса Аврамовић који је упркос прелому носа, ставио заштитну маску и изашао на терен. Пред нову утакмицу против репрезентације Словачке, Аврамовић каже: 

– Биће сигурно тешка утакмица. Увек је изазов победити истог ривала у тако кратком периоду, а поготову што је Словачка у ситуацији да више нема права на пораз и да им је ова утакмица бити или не бити. У Београду смо изгледали солидно и надам се да ћемо сутра на терену изгледати још боље. Наш циљ се зна, то је да у наредну рунду пренесемо што више победа, али у овом тренутку гледамо само сутрашњи меч и желимо да са два победе завршимо овај квалификациони прозор –  нагласио је Аврамовић. 

Утакмица Словачка – Србија, игра се у Хали спортова у Левицама, 28.02. од 18 часова уз директан пренос на ТВ Спорт Клуб.