У понедељак, 22. новембра, селектор репрезентације Србије, Светислав Пешић је на тренингу у хали „Александар Николић“ окупио играче на које рачуна за предстојеће квалификационе мечеве против Летоније (25.11. у 20:00, Хала „Александар Николић“ и Белгије (28.11. у 15:30, Монс). На тренингу који је отворен за медије, Пешић је на терен извео 16 играча. Као што је селектор раније и разјаснио, услед обавеза према својим клубовима, седам играча који наступају у Евролиги, неће му бити на располагању за дуел са Летонијом, док ће ситуација око утакмице са Белгијом бити позната накнадно.

Капитен „Орлова“, Милош Теодосић је синоћ играо у италијанском првенству за свој Виртус и он ће по договору са селектором у Београд стићи сутра.

У присуству председника КСС, Предрага Даниловића, генералног секретара КСС, Златка Болића, потпредседника КСС, Ненада Крстића и директора репрезентације Србије, Драгана Тарлаћа, први део тренинга је био отворен за бројне представнике медија који су имали прилику да разговарају са играчима и селектором Пешићем.

„Сви који су позвани су на тренингу, сем ових што играју Евролигу. Сви раде, свима дајемо шансу. Да видимо колико могу да помогну екипи. Теодосић је у путу, долази, имао је здравствени проблем у породици. На велико задовољство свих нас, то је превазиђено, он је синоћ играо утакмицу и долази“, рекао је селектор окупљеним представницима медија и истакао да наш национални тим очекује јако тежак меч против Летоније:

„Играмо против екипе која се сакрила иза Литваније. У предности су у односу на нас, јер су заједно од јуна и јула. Имају три играча из Шпаније, двојица из Италије, из ВТБ лиге. Ту је и Куруц, из Партизана, већ су уиграни. Припремамо утакмицу, види се да су добро уиграна машина. За нас ће то бити додатан изазов, а за то се немамо времена, хтели ми или не. Трудимо се колико год је могуће да будемо рационални у избору напада и одбране и у постављању играча на своје позиције које имају у клубовима. И овако су збуњени, па не морам још ја да их збуњујем”, истакао је Пешић.

Упитан од стране представника медија да ли у будућности рачуна на Владимира Лучића и Николу Калинића, селектор Пешић је одговорио:

„Ко је луд да не рачуна на Калинића и Лучића? Они су најбољи играчи на својим позицијама. Причали смо и са њима, али имају своје клупске мечеве. Треба да пружимо подршку овим младим играчима који тек треба да постану најбољи. Лако је бити уз оне најбоље, зато навијаче зовем да буду ту и да подрже ове играче“, закључио је Пешић.

На тренингу репрезентације Србије, било је 16 играча: Јован Новак, Душан Ристић, Алекса Ускоковић, Никола Ребић, Марко Јагодић Куриџа, Никола Јовић, Никола Ђуришић, Далибор Илић, Алекса Раданов, Урош Трифуновић, Раде Загорац, Ален Смаилагић, Балша Копривица, Немања Дангубић, Алекса Аврамовић и Драган Апић.

Уз селектора Пешића, у стручном штабу репрезентације Србије су: Марко Мариновић, Оливер Костић, проф. Ненад Трунић и Марко Секулић. Тим менаџер је Небојша Илић а медицински део чине проф. др Драган Радовановић, др. Милан Мирковић и физиотерапеути Душан Сајић, Велибор Косановић и Марко Сокић.