Мушка „А“ репрезентација Србије је допутовала у Монс, где ће се у недељу, 28. новембра од 15:30 (ТВ СК1) састати са домаћом селекцијом Белгије. Српски национални тим ће вечерас имати тренинг у Монс арени, последњи пред утакмицу 2. кола квалификација за одлазак на Светско првенство 2023. године.

У првом колу, Србија је у хали „Александар Николић“ савладала Летонију са 101:100, док је Белгија савладала Словачку у гостима са 57:83.

Пред сутрашњи меч, селектор репрезентације Србије, Светислав Пешић је изјавио:

„Очекује нас једна врло неизвесна утакмица из неколико разлога. Прво, Белгија је екипа која игра дуго заједно, врло дисциплиновано и добро организовано. Гаје апсолутно другачији начин и стил игре у односу на оно што смо видели на последњој утакмици против Летоније. Имају већи број играча са великим искуством, играча који играју у Израелу, Грчкој, Шпанији и који знају да играју. Победа у првом колу је била добра за наш тим који нема то искуство као Белгија, али мислим да имамо већи потенцијал. Наравно, тај потенцијал и таленат треба показати. Смаилагић неће моћи да игра зато што је доживео повреду. Због тога смо реаговали и прикључили Петрушева. Видећемо колико ћемо моћи да на њега рачунамо јер је практично дошао синоћ, данас ће тренирати са екипом. Њега смо позвали не само због ове утакмице која је изуетно важна, него смо га позвали јер је он један од играча на које морамо у будућности да рачунамо“, поручио је Пешић.

Центар „Орлова“, Душан Ристић је пред дуел са Белгијом изјавио:

„Очекује нас утакмица са веома добром и дисциплинованом репрезентацијом Белгије. Показали су да играју веома добру и организовану кошарку у утакмици против Словачке. Ми ћемо бити максимално спремни за тај дуел, и очекујемо да ћемо показати напредак у односу на утакмицу против Летоније и наравно победу”, истакао је Ристић.