ВИЗУРА – ПАРТИЗАН НИС 80:76 (20:10, 15:16, 25:23, 20:27)

Пионири Визуре постали су нови шампиони Србије. Они су у финалу завршног турнира савладали Партизан НИС резултатом 80:76.

Утакмица је била изједначена од самог почетка, а Визура је у 7. минуту повела 11:6. Водила се велика борба за сваки кош, а Визура је захваљујући шуту за три поена у завршници прве деонице повела 20:10.

Били су пионири Визуре сигурнији и у другој четвртини, у 15. минуту дошли до значајних 27:14.

Држала је Визура од шест до 12 поена предности и у трећој четвртини, иако је Партизан све време имао прикључак. У 25. минуту је било 42:36, да би Визура минут и по касније подигла на највећих „плус 14“ – 52:38, а онда и на 54:38. Сјајно су играли домаћи у одбрани и нападу, црно-бели су јурили заостатак, а на последњу паузу отишло се при резултату 60:49.

Последњи период игре донео је много узбуђења. Партизан је искористио неколико грешака ривала и за само 40 секунди потпуно се вратио у игру – 53:61. У 24. минуту црно-бели су смањили минус на само пет поена (61:66), а у 37. минуту и на 67:71. али је Визура минут каније одговорила тројком за великих 76:68. Поново су црно-бели после „2+1“ вратили наду у преокрет на минут и по пре краја – 73:76, а онда погодили тројку за нерешено – 76:76 на 40 секунди пре последње сирене. Погодила је Визура два слободна бацања за 78:76, Партизан промашио тројку, а домаћи промашили два слободна бацања, али су ухватили лопту. Партизан је направило фаул, Визура то искористила за 80:76. Црно-бели су покушали за три поена, али нису успели и почело је велико славље пионира Визуре.

Комплетну статистику можете видети овде

http://kss-live.com/u15/live.php?id=viz_par

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Кошаркашки савез Србије додељује плакету Кошаркашком Савезу Београда за сјајну организацију Финалног турнира Првенства Србије за пионире 2020/2021, коју је комесар такмичења Бојан Поповић доделио председнику КСБ Бошку Аџићу.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Саво Дрезгић, члан екипе Партизан НИС. Он је током турнира постигао укупно 93 поена, или просечно 31 поен по утакмици. Пехар и пригодан поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручио му је председник КСБ Бошко Аџић.

# МВП играч финалног турнира је такође Саво Дрезгић, који је укупно сакупио 95 индексних поен, односно 31,7 по утакмици. Пехар и пригодан поклон компаније Стерлинг уручио му је потпредседник КСС за мушку кошарку Ненад Крстић.

# Пријатељ Кошаркашког савеза Србије, компанија Стерлинг припремила је поклоне за све четири екипе које су се нашле на данашњој церемонији доделе награда, које је поделила Ирена Јекић, представник ове компаније.

# Четврто место на финалном турниру припало је екипи Младости из Чачка, а пехар за четврто место уручио је Бојан Поповић, комесар такмичења.

# Треће место на финалном турниру освојила је екипа БКК Раднички, бронзане медаље уручили су Бошко Аџић и Бојан Поповић, а пехар за треће место Бошко Аџић.

# Друго место припало је екипи Партизан НИС. Сребрне медаље уручили су Ненад Крстић и Бојан Поповић, а пехар за друго место Бојан Поповић.

# Прво место и шампионску титулу освојила је екипа Визуре. Златне медаље уручили су Ненад Крстић и Бошко Аџић, а шампионски пехар доделио је потпредседник КСС за мушку кошарку Ненад Крстић.