Kараван РОДА 3×3 Србија првенства у суботу је био смештен крај Нишаве, а на кеју је одржан Меморијал “Милош Миладиновић Милда”. До тријумфа су стигли баскеташи Пирота.

Пироћанци су већ изборили учешће у великом финалу, али им овај доноси и награду од 100.000 динара. Новајлије, екипа Kobra Guard је изненадила те стигла до финала, а на крају су се задовољили другим местом и наградом од 20.000 динара, док је трећепласирани Smash 3×3 инкасирао 10.000 динара.

Пирот је на овом турниру био и те како убедљив. Сигурним сусретима у групној фази, стигли су до четвртфинала, где су елиминисали Белу Паланку са великих 22:9. Управо је у четвртфиналу приређено и једно изненађење, а то је елиминација Мрчајеваца, а заустављени су од екипе Casa bar, 21:12, док је Kobra Guard била кобна за екипу Muzzik, 21:18. Најнеизвесније четвртфинале било је и последње, а тим Smash 3×3 је на крају савладао Сантос ЗВ са 16:15.

Casa bar је био тврд орах и за Пирот, који је доживео први снажнији отпор на турниру, а славили су резултатом 19:17, док је Kobra Guard елиминисала тим Smash са 20:17.

Пироћанци се такође могу похвалити да су једна од учесталијих екипа у завршници домаћих турнира. У Нишу су овог пута играли у комбинованом саставу – Лазар Рашић, Александар Николић, Димитрије Ђорђевић и Драган Бјелица.

У недељу, баскеташко првенство се наставља у Бановцима.