Протеклог викенда, у спортској дворани у Косовској Митровици, у организацији КС КиМ и КСС одржан је едукативни тренинг за младе кошаркашице из једина два преостала женска клуба са простора АП Косова и Метохије – ЖКК Трепча и ЖКК Звечан.

Домаћин је био председник КС КиМ Бојан Јакшић, тренингу је присуствовала потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић, док је тренинг водио стручни сарадник КСС за млађе категорије Зоран Тир уз помоћ тренера Луције Станишић и Саше Трпковића.

На овом тренингу су присуствовале најбоље кошаркашице рођене 2008, 2009. и 2010. године из поменутих клубова. У раду су учествовале и кошаркашице истог узраста из школе кошарке у Грачаници.

Одржавање овог тренинга који је, као део годишњег програма КСС, већ постао традиционалан, прави је начин да се стекне увид у квалитет младих кошаркашица из овог региона, али и како би се клубовима помогло у даљем развоју.

ЖКК Трепча и ЖКК Звечан су од Савеза овог пута добили по гарнитуру дресова за сениорске екипе.

Делегација КСС је, уз сјајно гостопримство домаћина, искористила прилику да обиђе манастире Пећку Патријаршију и Високе Дечане.