У суботу, 12. јуна је у београдском хотелу „Краун Плаза“ почело окупљање мушке сениорске репрезентације Србије пред Олимпијски квалификациони турнир (Београд, хала „Александар Николић“ од 29. 06. – 04.07. ) Мало пре 14 часова, селектору Игору Кокошкову се јавила прва група играча коју су чинили Немања Бјелица, Мирослав Радуљица, Стефан Јовић, Немања Недовић, Далибор Илић, Огњен Јарамаз и Алекса Аврамовић. Према плану рада, први тренинг „Орлова“ биће одржан у вечерњим часовима, док ће се остатак играча, у договору са стручним штабом, прикључивати тиму по завршетку клупских обавеза током наредних неколико дана.

Репрезентација Србије ће тренитрати у Београду до среде, 16. јуна када ће бити организована и званична конференција за медије на којој ће селектор Кокошков изнети очекивања пред „Акрополис куп“ и финални део припрема пред Олимпијски квалификациони турнир.

Пред борбе за одлазак на Олимпијске игре, тим Србије ће на „Акрополис купу“ одмрерити снаге са репрезентацијама Порторика (18.06.), Мексика (19.06.) и Грчке (20.06.). Дан касније, „Орлови“ се враћају у Београд где ће последњу проверу пред Олимпијски квалификациони турнир имати у среду, 23. јуна против селекције Мексика.

Окупљању репрезентативаца Србије, присуствовали су и председник Кошаркашког савеза Србије, Предраг Даниловић, потпредседник Ненад Крстић, и генерални секретар Златко Болић.

Уз селектора Кокошкова били су сви чланови стручног штаба са изузетком Дејана Милојевића који ће се тиму прикључити по завршетку клупских обавеза.

Нови чланови стручног штаба су кондициони тренер Марко Секулић и Александар Матовић који ће бити задужен за индивидуалан рад са играчима.