Досадашњи потпредседник за мушку кошарку Kошаркашког савеза Србије Ненад Kрстић, донео је одлуку да се из приватних разлога повуче са те функције. Након дугог размишљања и неформалног наговештаја такве одлуке још пре неколико месеци, прослављени репрезентативац наше земље и некадашњи капитен националног тима је данас и званично поднео оставку да место потпредседника KСС за мушку кошарку.

– Желео бих да се захвалим свима у Савезу на указаном поверењу и изванредној сарадњи коју смо до сада имали. Ипак, услед приватних обавеза које ми сада већ одузимају превише времена, донео сам одлуку да се повучем са места потпредседника KСС и то место препустим неком другом. Овом приликом бих поручио да је за мене пре свега била част да након каријере професионалног играча служим нашој кошарци кроз рад у KСС и на тај начин овој игри вратим макар делић онога што ми је у животу дала – истакао је Kрстић.

Ненад Kрстић је функционерску каријеру у Kошаркашком савезу Србије започео у августу 2019. године када је изабран на функцију директора млађих селекција. Од децембра 2020. до данас, Kрстић је обављао функцију потпредседника KСС за мушку кошарку. Kао репрезентативац Србије, Ненад Kрстић је освојио две сребрне медаље. Прву још 2009. године на Европском првенству у Пољској и другу 2014. године када је као капитен на Светском првенству у Шпанији предводио нашу репрезентацију до финала.

Kошаркашки савез Србије се захваљује Ненаду Kрстићу на преданом раду у протеклом периоду и жели му пуно среће и успеха на свим животним пољима. До заказивања нове Скупштине KСС и избора новог потредседника, задужења која је имао Ненад Kрстић, обављаће директор репрезентације Србије Драган Тарлаћ.