Градоначелница Ниша Драгана Сотировски приредила је пријем у Градској кући за учеснике Триглав осигурање Купа Радивој Кораћ и финалистима пожелела да у завршном спектаклу у дворани „Чаир“ победи бољи. Публици је пожелела добар провод, уживање у нашем трофејном спорту, спортско и фер навијање. Она је напоменула да је за овогодишње престижно кошаркашко такмичење владало велико интересовање, чак и оних из неких суседних држава, али да је епидемиолошка ситуација ограничила број посетилаца у „Чаиру“.

Генерални секретар КСС Златко Болић захвалио је Граду Нишу као добром домаћину на организацији завршног турнира.

– Апелујем на навијаче, играче и стручне штабове да се понашају у складу са спортским начелима – поручио је Болић.

Председник Извршног одбора Триглав осигурања као насловног спонзора Драган Марковић је рекао да је Ниш увек био добар домаћин. Градоначелници Ниша је захвалио на створеном амбијенту да се дух кошарке одржи у граду.

Представницима клубова, Триглав осигурању и потпредседнику КСС Душану Пројовићу, градоначелница Ниша уручила је пригодна обележја града у знак сећања на овогодишње најмасовније такмичење у кошарци.

После пријема, чланови Управног одбора КСС и представници клубова посетили су Спомен музеј Команде копнене војске у Нишу.

Домаћин им је био мајор Милош Димитријевијћ, који је срдачно поздравио госте и на најбољи начин их упознао са садржајем и експонатима у овом велелепном здању, које представља и својеврстан музеј историје наше војске.

У Спомен соби су уписана имена свих страдалих Нишлија и војника из других српских градова, а како је домаћин објаснио, спојена је војна прошлост и војна садашњост копнене војске града Ниша.

Фото галерију из Градске куће можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/bc25jpr51eAG_A

Фото галерију из Спомен музеја можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/ItpDTdMBMUzzfg