После турнира у Сремској Митровици и Крагујевцу, РОДА 3×3 караван се предстојећег викенда сели у Ниш.

Регионални кошаркашки савез Источне Србије традиционално, осми пут, организује 3×3 турнир у систему Кошаркашког савеза Србије. Турнир А категорије у оквиру РОДА 3×3 првенства Србије биће одржан у суботу 14. маја у самом центру града Ниша, на Тргу краља Милана.

Подсетимо, од 2019. године одлуком организатора турнир је меморијални и носи име по једном од познатих кошаркаша и житеља Ниша – Ивану Ици Јовановићу. Иван због последица опаке болести више није са нама, а меморијални турнир је гест свих из 3×3 породице да се Иваново име сачува од заборава и да будуће генерације чувају сећање на човека коме су кошарка и баскет били изузетно битан део живота.

Турнир се игра у сениорској конкуренцији за мушкарце. Котизација за учешће је 5.000 динара, а рок за пријаву је петак 13. мај 2022. године до 15.00 сати.

Наградни фонд – сениори:

  1. место – 100.000 РСД + СЛОТ за Челенџер Нови Сад (3. и 4. јуна 2022).
  2. место – 20.000 РСД + 3×3 КСС мајице.
  3. место – 3×3 КСС мајице.

У Сремској Митровици и Крагујевцу смо видели да, и поред бројних промена у саставима тимова, српска баскет сцена и даље има шта да понуди, а гледали смо и нове екипе попут Партизана и Троје. Да ли ће нас неко изненадити и у Нишу, остаје да видимо…