Селектор мушке „А“ репрезентације Србије, трофејни кошаркаш и кошаркашки тренер Светислав Пешић, примио је данас у Палати Србија орден Карађорђеве звезде другог степена за нарочите заслуге, представљање државе и њених грађана и постигнуте резултате у области спорта. Селектору Пешићу, орден је уручио председник Републике Србије Александар Вучић.

Током данашње доделе Видовданских награда, данас су у Палати Србија одликовани бројни заслужни појединци и институције, попут бившег председника Владе Јапана, Шинзо Абеа који је одликован Орденом Републике Србије на ленти, затим академика и историчара Василија Крестића, композитора Проф. Светислава Божића, Епископа будимског Лукијана Пантелића, селектора фудбалске репрезентације Србије Драгана Стојковића Пиксија, фудбалског тренера Велибора Боре Милутиновића, новинарке Љиљане Смајловић, глумца Милоша Биковића, редитеља Егона Савина и Љубише Ристића, оперског певача Андрее Бочелија, Гимназије у Чачку, Дечјег позоришта из Суботице и Јавне библиотеке у Дољевцу.

У име Кошаркашког савеза Србије, данашњој свечаности у Палати Србија су присуствовали председник Предраг Даниловић, директор „А“ репрезентације Србије Драган Тарлаћ и одликовани селектор, Светислав Пешић.

  • Велика част и велико лично задовољство је примити орден своје земље. Ипак, пошто долазим из колективног спорта, морам да истакнем како до овога вероватно не би дошло да нисам кроз каријеру имао добре саиграче и сараднике. Веома сам захвалан што сам међу добитницима Видовданских награда. Ипак, на орден гледам пре свега као на мотив више да на најбољи могући начин наставим да радим и да заједно са играчима и мојим сарадницима представљам Србију. Пред нама су важне две утакмице квалификација, прво у Летонији где путујемо сутра, а после у Нишу против Белгије. Затим следе још две утакмице у квалфикацијама за одлазак на Светско првентво и онда Европско првенсто – изјавио је Пешић.

(Фото: Д. Кадић / Танјуг)