Женска кошаркашка репрезентација Србије после седмодневног рада млађе групе у дворани Визура, данас наставља припреме у „Хали спортова Ранко Жеравица“. Србија се припрема за квалификациони турнир за Светско првенство који се игра у Београду од 10. до 13. фебруара 2022, а као и обично, селекторка нашег тима Марина Маљковић искористила је ову акцију како би додатно радила са најперспективнијим младим играчицама из домаће лиге.

– Веома сам задовољна приступом који су приказале све младе кошаркашице. Вредно су радиле претходних седам дана и одлучила сам да их наградим тако што ће све наставити рад и у дворани Ранко Жеравица, заједно са старијим кошаркашицама које ће нам се прикључивати у наредним данима. Већ традиционално, свако окупљање сениорског тима желим да искористим тако што ћу групи кошаркашица из домаће лиге пружити прилику да тренирају на високом нивоу и да се упознају са системом рада који спроводим у репрезентацији. Оно што је за мене такође веома битно, ова група је показала да поред кошаркашког талента поседује и велику радну енергију, као и огромну жељу да напредују – истакла је селекторка Марина Маљковић.

Припреме у новобеоградској „Хали спортова Ранко Жеравица“ настављају Софија Олић, Маша Јанковић, Тина Селаковић, Олга Степановић, Тамара Чорто, Марта Јовановић, Јована Боричић, Невена Росић, Наташа Бучевац, Александра Пуношевац, Марта Митровић, Марина Стојић, Надија Смаилбеговић и Kристина Топузовић, а у наредних неколико дана, раду репрезентације прикључиће се Тина Kрајишник, Невена Јовановић, Саша Чађо, Драгана Станковић, Ивон Андерсон, Ивана Kатанић, Сања Мандић, Мина Ђорђевић, Kатарина Зец, Ивана Раца, Маја Шкорић, Јована Ногић, Теодора Турудић и Александра Црвендакић.

Српске репрезентативке настављају рад у „Хали спортова Ранко Жеравица“, где ће се и играти наредне седмице квалификациони турнир за овогодишње Светско првенство у Аустралији. Наш тим ће за ривалке у групи имати кошаркашице Kореје, Аустралије и Бразила, а пласман на Мундобаскет из групе ће, уз домаћина Аустралију, обезбедити још две првопласиране екипе.