Женска кошаркашка репрезентација Србије такмичиће се на Олимпијским играма у Токију у А групи заједно са селекцијама Кореје, Канаде и Шпаније, одлучено је жребом у „Кући кошарке Патрик Бауман“ у Швајцарској.

– Као и увек, не правимо никакве калкулације. Свеједно ми је ко је извучен. То тако мора бити, а наше је да радимо и да се припремимо најбоље могуће, да покажемо максимум против таквих екипа. Прича о оваквим или онаквим групама, посебно када су у питању Олимпијске игре, најјаче такмичење на свету, су потпуно сувишне. Шпанију сви добро знамо, у питању је екипа коју не можемо да победимо годинама. Дефинитивно имамо огромну жељу да коначно Србија једном савлада Шпанију, што је јако тешко. Канада је физички изузетно доминантна екипа која игра најбољу одбрану на свету кад је женска кошарка у питању. Изузетно су физички снажне и практично перфектне, чврсте и грубе у одбрани. Од њих смо у Рију на прошлим Играма изгубили управо из тих разлога. Кореја је класичан представник азијске кошарке коју краси велика брзина. Ми који радимо у Азији знамо о чему је реч. Та кошарка је 20 или 30 одсто бржа од европске кошарке, а уз ту брзину поседују и велику прецизност – оценила је селекторка Србије Марина Маљковић.

У групи Б биће Нигерија, Јапан, Француска и Сједињене Државе, а у групи Ц Аустралија, Порторико, Кина и Белгија. Пласман у четвртфинале обезбедиће по две најбоље екипе из сваке групе, као и две најбоље трећепласиране екипе.