Женска кошаркашка репрезентација Србије, после повратка са Златибора, наставља рад у спортском центру „Визура спорт“ у Земуну, да би за два дана кренула пут Белгије, где ће крајем ове недеље учествовати на међународном турниру заједно са селекцијама Белгије, Нигерије и Порторика.

Припреме за Европско првенство у Валенсији и Олимпијске игре у Токију наставља 22 играчице: Ивана Раца, Снежана Богићевић, Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Ивон Андерсон, Николина Милић, Драгана Станковић, Јована Ногић, Ана Дабовић, Маја Шкорић, Маша Јанковић, Анђела Дугалић, Тина Крајишник, Ивана Катанић, Мина Ђорђевић и Софија Олић.

Пре данашњег тренинга, екипа је одрадила ПЦР тестирање, као и појединачно и тимско сликање.

Репрезентација Србије од 17. јуна учествује на Европском првенству у Валенсији, где ће у групној фази за противнике имати тимове Италије, Грчке и Црне Горе. Месец дана касније, наше најбоље кошаркашице играће на Олимпијским играма у Токију, а противнице у групној фази биће тимови Канаде, Шпаније и Кореје.