Женска сениорска репрезентација Србије играће на предстојећем Европском првенству (17-27. јун 2021) у групи Б у Валенсији са Црном Гором, Италијом и Грчком! Тако је данас одлучено жребом који је ФИБА Европа данас организовала у шпанској Валенсији. Наше најбоље кошаркашице жребане су из првог шешира, у коме су се нашле на основу одличних резултата на претходном Европском првенству 2019. у Србији и у минулим квалификацијама за ЕП 2021.

У А групи, такоће у Валенсији, играће домаћин Шпанија са Шведском, Белорусијом и Словачком.

Групе Ц и Д такмичиће се у француском граду Стразбуру. У Ц групи су Босна и Херцеговина, Словенија, Турска и Белгија, а у Д групи домаћин Француска, Русија, Чешка и Хрватска.

Као и претходних година, домаћини су имали право да изаберу по једну „партнерску федерацију“ чија ће репрезентација играти у њиховој држави. Французи су тако изабрали Белгију за коју се, дакле, и пре жреба знало да ће у групној фази играти у Стразбуру, као и да ове две репрезентације неће играти у истој групи јер су обе биле у првом шеширу. Шпанци су се одлучили за Словачку, па се унапред знало да ће ови тимови бити у истој групи у Валенсији.

Мечеви групне фазе, квалификације за чртвртфинала и четвртфинални дуели играће се у Валенсији и Стразбуру, док ће се завршна фаза Европског првенства 2021. одржати у Валенсији.

А група (Валенсија, Шпанија)

Шведска

Белорусија

Шпанија

Словачка

Б група (Валенсија, Шпанија)

Црна Гора

СРБИЈА

Италија

Грчка

Ц група (Стразбур, Француска)

БиХ

Словенија

Турска

Белгија

Д група (Стразбур, Француска)

Француска

Русија

Чешка

Хрватска