Србија У17 – Нови Зеланд У17 120:72 (27:17, 32:21, 32:15, 29:19)

Мушка У17 репрезентација Србије остварила је прву победу на Светском првенству у Шпанији. У другом колу А групе, наш тим убедљиво је савладао Нови Зеланд. Сутра је на такмичењу у Малаги слободан дан, последњи ривал нашег тима у такмичењу по групама – у понедељак од 15,45 часова – биће селекција Канаде.

Нови Зеланд је некако сигурније почео овај меч.То сигурно има везе и са начином на који су наши момци изгубили од Француске у првом колу. Међутим, чим су се ослободили тог притиска и вратили својој игри, изабраници тренера Драгољуба Аврамовића су успоставили контролу над утакмицом.

Тако су после вођства Новог Зеланда – 11:4, после три и по минута игре, и првог тајм-аута селектора Аврамовића, Ђуловић и Јовић везали тројке, што је на неки начин покренуло наш тим. Нови Зеланд је држао егал још неко време, да би се после 16:17, три минута пре краја првог периода, све потпуно окренуло у корист Србије.

Наши момци су прву четвртину завршили серијом 11:0, а испоставило се да су тада само ухватили ритам. Много сигурнији, Орлићи су нападачки сјајно одирали други период, у коме су убацили 32 поена и већ тада практично решили питање победника.

Међутим, и поред високог вођства, тим тренера Аврамовића је једнако озбиљно и ангажовано одиграо и других 20 минута, не дозволивши ривалу ни да запрети.

Најефикаснији у нашем тиму био је Филип Јовић са 18 поена. Двоцифрен учинак имали су још:  Лазар Гачић  16 поена, Матија Милошевић 13, Асим Ђуловић 13, Богољуб Марковић 12, Ђорђе Ћурчић 11 и Виктор Микић 11.

Комплетну статистику можете видети овде.