Женска репрезентација Србије до 18 година, уписала је и трећу победу на ФИБА Челенџеру у Чешкој. Сјајном игром већим делом меча тим који води тренер Милан Видосављевић победио је једног од фаворита турнира – Мађарску: 63:43 (13:10, 19:9, 13:12, 18:12)

Слободан дан на турниру у Клатовима наш тим чека једини непоражен. Такмичење се наставља у суботу, Србија од 16,30 часова игра против Ирске, док нас у последњем колу – у недељу од 14,30 часова – чека дуел са Турском.

Наше девојке су нешто спорије ушле у меч, што је резултирало раним вођством Мађарске – 6:2. Али, онда су се наше девојке спустиле у став, скоро шест минута нису примиле кош, а на другој страни терена узвратиле серијом 11:0, па је два минута пре одласка на први мали Србија повела 13:6.

То је био само увод у сјајну другу четвртину нашег тима, који је већ у 16. минуту имао двоцифрен капитал – Невена Росић је погодила  за 14:24. Ишле су и на 14 разлике – 14:28, колико је било после поена Бојане Талијан.

Мађарска је нешто боље ушла у друго полувреме, запретила серијом 10:3. Спустила предност Србије на само шест разлике – 29:35, у 15. минуту. И тај налет наше девојке су зауставиле добром одбраном. Прве следеће поене примиле су тек на 40 секунди пре краја трећег периода, а убациле 10 и трасирале себи пут до победе. Последњи квартал био је рутинско обављање посла за наш тим.

Селектор Милан Видосављевић је равномерно рапоредио минутажу. Све девојке су добиле шансу, а меч су са двоцифреним учинком завршиле Бојана Талијан – која је уз 13 поена имала и 5 скокова и Невена Росић, уз 11 поена додала по четири скока и асистенције.

Комплетну статистку можете видети овде.

Нашу репрезентацију је у Клатовима посетио aмбасадор Берислав Векић, који је био потом и на утакмици против Мађарске. Иначе је радио као хирург у КБЦ „Драгиша Мишовић” и био уз женску репрезентацију Србије, пре више од десет година, у време када је селектор био Јовица Антонић.