Протекла два дана, Београд је био домаћин припремног, репрезентативног турнира, за мушке и женске селекције. И док су код жена до тријумфа стигле Пољакиње, у мушкој конкуренцији, Србија је била без премца.

У организацији кошаркашког савеза Србије и 3x3Serbia, а уз помоћ главних спонзора, Роде, Триглав осигурања и пива Лашко, турнир репрезентација је по четврти пут одржан у Србији. Након што се играло у Суботици и Новом Саду, Београд је био домаћин по други пут, овог пута у хали Динамик, на Дорћолу.

За сениорски тим Србије, који је стигао до победе, наступали су Страхиња Стојачић, Дејан Мајсторовић, Марко Бранковић и Михајло Васић. Занимљиво, у финалу су били бољи од Аустрије, екипе са којом сарађује Страхињин старији брат, а некадашњи играч Лимана, Стефан Стојачић.

У финалу се пак питање победника није постављало, Србија је оправдала улогу фаворита и тријумфовала резултатом 21:12. У мечу за треће место, Холандија је са 21:14 била боља од Француске. Пољакиње су пак савладале Мађарску са 19:11.

Србија је на путу до финала савладала Француску са 21:17 и млађи састав Србије, до 23 године, са 22:14, док су и у групној фази били сигурни.

Четвртфинала у мушкој конкуренцији играли су Србија и Србија У23, те Монголија 1 и Француска 1, Холандија и Француска 2, Аустрија и Енглеска, док смо у конкуренцији дама гледали дуеле Енглеске и Мађарске 2, Аустрије и Пољске, Мађарске 1 и Србије У23, као и Пољске 2 и Немачке.

Овај турнир селекцијама је послужио као припремни пред Светско првенство, које за десет дана почиње у Антверпену.