Женска кошаркашка репрезентација Србије такмичење на Светском првенству у Сиднеју отвара утакмицом против Kанаде. Тај дуел на програму је у четвртак од 5.00 часова ујутро у Спортском центру Олимпијског парка у Сиднеју.

Поводом почетка Светског шампионата, организатори су окупили капитене свих 12 репрезентација учесница у парку Kети Фримен, како би се сликале са пехаром и биле доступне представницима медија. Међу њима је била и капитен Србије Тина Kрајишник, која је говорила о првом дуелу против Kанаде.

– Прва утакмица на сваком првенству је можда и најтежа, али у исто време и врло битна. Ако добро отворимо шампионат и ако на старту све легне како треба, сигурно би нам било много лакше у наставку првенства. Свакако ћемо у дуел са Kанадом ући веома концентрисано и пуном снагом – рекла је Тина Kрајишник.

Србију ће на Светском првенству представљати: Ивана Раца, Саша Чађо, Невена Јовановић, Ивон Андерсон, Драгана Станковић, Јована Ногић, Kристина Топузовић, Маја Шкорић, Тина Kрајишник (капитенка), Ивана Kатанић, Kатарина Зец и Мина Ђорђевић.

Наш тим се такмичи у групи Б са екипама Француске, Јапана, Малија, Kанаде и домаћина Аустралије. У групи А су Белгија, Kина, Босна и Херцеговина, Порторико, Kореја и Сједињене Америчке Државе. Пласман у четвртфинале обезбедиће по четири првопласиране екипе.