Мушка “А” репрезентација Србије је јутрос допутовала у Праг где ће сутра започети своје учешће на Европском првенству. Прву утакмицу у оквиру групе Д, “Орлови” ће играти сутра од 21 час у “02 арени” против Холандије.

У сусрет првом дуелу на континенталном шампионату, репрезентација Србије је вечерас тренирала у Прагу, након чега је одржана конференција за медије на којој су говорили селектор Светислав Пешић и капитен, Владимир Лучић.

Kапитен репрезентације Србије је пред почетак такмичења и сутрашњи дуел са Холандијом изјавио:

–       Kоначно смо овде, почињемо Европско првенство против Холандије, која ће бити јако мотивисана да игра против нас. Они имају своје амбиције и снове. Наш циљ је да у турнир уђемо јако одмах и победом отворимо такмичење. Ако се не уђе са правим приступом, овакве утакимце могу да буду опасне. Поготово када је у питању групна фаза. Биће Холанђани јако мотивисани и спремни да се надмећу са нама, показаћемо поштовање према њима, али ми гледамо нас и желимо победу на старту.

Селектор Пешић је потом изјавио:

–       Спремили смо се вечерас за утакмицу против Холандије, радили на тактичким стварима. Kао што је рекао Лучић, морамо да поштујемо сваког противника, од Холандије очекујемо ривала који је спреман да се бори. Од својих играча очекујем да покажу минимум мотивације оној коју ће имати наш ривал. Идемо од утакмице до утакмице, у процесу смо где морамо да радимо много и користимо утакмицу против Холандије не само да видимо где смо, већ да даље напредујемо и подижемо форму. Бићемо спремни да дамо оно најбоље. Холандија је веома добар тим у транзицији, играју јако у појединачној одбрани, имају добре промене система одбрани. Зато поштујемо нашег ривала, као што ћемо и сваког наредног противника.

Осврнуо се Пешић и на све репрезентативце који на овом првенству неће чинити тим Србије.

–       Мени је стварно жао, јер када сам преузимао репрезентацију имао сам жељу да поново сарађујем са Немањом Бјелицом, као и са Богданом Богдановићем. Посебно бих истакао, пошто имам искуства у раду са репрезентацијама Немачке и Југославије, играчи којима смо се захвалили су играчи који су остали до последњег тренинга. Већ сам им рекао, али морам и овако да кажем – имам максимални респект према њима јер су показали да желе да буду део репрезентације на сваки начин и на све њих рачунамо. Никола Милутинов је сада супер, много боље. Проф. др Радовановић је донео одлуку да због вируса остане у Београду, можда ће већ у петак доћи у Праг. Видећемо још. Било је доста повреда и свега осталог, сезона коју су наши играчи и сви остали играчи других репрезентација имали довеле су до тога да су многи одустали. За све играче који су били репрезентативци у својим земљама и играли првенства до краја, огромни су напори и све ствари које се дешавају у смислу здравља и повреда нису изненађење.