У понедељак 30. новембра од 18.00 часова (ТВ РТС1), репрезентација Србије ће у „Метро Арени“ у Еспу одиграти меч 4. кола квалификација за одлазак на Европско првенство 2022. Због познате ситуације са вирусом Ковид 19, репрезентација Србије и ову утакмицу игра у “балону”. Иако ће ривал “Орлова” бити репрезентација Финске, формални домаћин утакмице биће Србија.

Финска и Србија су се у оквиру ових квалификација већ састајале током фебруарског “прозора”, када је баш у Еспу наш тим однео победу резултатом 58:80. Пред наредни меч, селектор Игор Кокошков је изјавио:

– Играли смо неколико пута са њима током последњих година, играли смо и током претходнох “прозора”, тако да су нам добро познати. До сада се нисмо бавили њима јер је фокус био на првој утакмици, али ћемо се током данашњег дана припремити. Имамо један дан између утакмица. Знамо да играју код куће, без публике, али се у својој дворани осећају комотно и да, са навијачима или без навијача, имају предност домаћег терена.

У суботу, репрезентација Србије је изгубила од Швајцарске са 92:90, док је Финска поражена од Грузије са 96:88. У групи Е, репрезентација Грузије је непоражена после три кола, док Србија, Швајцарска и Финска имају учинак 1:2. На Европско првенство ће се, уз Грузију која је један од домаћина, квалификовати још два тима из наше групе.