Репрезентација Србије 3×3 У23 остварила је велики успех пошто је освојила сребрну медаљу на Светском првенству у Букурешту! Екипа у саставу Никола Ковачевић, Никола Лазић, Милош Антић и Алекса Стојановић, поражена је у финалу после драматичне завршнице од Пољске 21:20. Наш тим је водио током целог меча, али је у финишу недостајало мало среће и концентрације за тријумф. Никола Ковачевић изабран је у најбољу тројку шампионата.

После изједначеног почетка, Ковачевић је погодио две двојке за 7:3, а нешто касније подигао је предност после фаула на шуту за два поена на 9:4. Погодио је Стојановић двојку за 13:6, па после два минута још једну за великих 15:7. Везали су Пољаци три поена и четири минута пре краја пришли на 10:15, али је Ковачевић одговорио двојком (17:10). Још једном су се Пољаци приближили два минута пре краја на 13:18, али је погодио Стојановић, па Лазић за 20:16. Убацио је Шлахетка двојку уз фаул 50 секунди пре краја, једном је погодио са линије пенала за драму – 19:20. Наш тим није успео да поентира у два наврата, да би Шлахетка поново погодио двојку за победу Пољске.

Србија је у полуфиналу победила Француску 17:15, а у четвртфиналу Јапан 20:17.

Никола Ковачевић:
– Изузетно тежак пораз, посебно боли што смо током целог меча контролисали игру и имали предност. Током целог турнира смо подизали ниво игре, показали највећи квалитет, али нам је на крају недостајало мало спортске среће и остаје велики жал за златом.
Честитао бих екипи Пољске на освојеном Светском првенству, али посебне честитке иду мојим саиграчима и стручном штабу.

Photo by FIBA