Кошаркашице Србије ушле су у другу недељу рада на Златибору. Екипа је сваког дана све бројнија, а у претходним данима прикључиле су се још и Саша Чађо и Николина Милић, тако да у овом тренутку стручни штаб на располагању има 25 играчица. Селекторка Марина Маљковић први пут је одлучила да свим младим играчицама пружи шансу да више од месец дана раде са репрезентацијом и да прођу кроз цео њен систем рада.

– Дошле смо овде да дамо све од себе, свака колико може, како бисмо виделе где смо и шта смо. Трудимо се да схватимо све што нам тренери говоре и мислим да ће бити добро. За мене је огроман успех што сам овде на Златибору, то је награда за мој досадашњи рад. Осећам се почаствовано и желим то да оправдам. До сада у каријери нисам имала прилику да играм и тренирам са евролигашким играчицама, тако да сам срећна због те прилике и даћу све од себе. Умор је присутан код свих нас, али трудимо се да га занемаримо и концентришемо се на оно што је битно – истакла је двадесетдвогодишња Ивана Катанић.

Иванино мишљење дели и две године млађа Софија Олић:

– У односу на тренинге у Београду, много више радимо на кондицији и снази. Драго ми је што имамо овакав тип тренинга и мислим да ћемо много напредовати. Значи ми што радим са нашим тренерима, као и што имамо прилику да будемо на тренинзима са искуснијим играчицама. Добиле смо велику шансу да их упознамо, да много научимо од њих и да напредујемо уз њих – закључила је Софија Олић.

До краја припрема на Златибору, репрезентацији ће се прикључити још и Ивон Андерсон, Ана Дабовић, Александра Црвендакић и Невена Јовановић. Репрезентација Србије од 17. јуна учествује на Европском првенству у Валенсији, где ће у групној фази за противнике имати тимове Италије, Грчке и Црне Горе. Месец дана касније, наше најбоље кошаркашице играће на Олимпијским играма у Токију, а противнице у групној фази биће тимови Канаде, Шпаније и Кореје.