Женска кошаркашка репрезентација започела је припреме за квалификациону утакмицу за Евробаскет 2023, коју ће у недељу од 18.00 часова одиграти у Забоку против Хрватске. На окупу је 15 играчица, које представљају доста измењен и подмлађен састав у односу на претходно лето када је освојено злато на Европском пренству у Валенсији и остварена четврта позиција на Олимпијским играма у Токију.

– Поново смо на окупу након захтевног и успешног лета иза нас. Утисци су се слегли и знајући колико смо пружиле и колико је рада иза нас, сада смо дошле спремне и фокусиране на нову борбу и нове изазове. Тачно је да је наш тим знатно подмлађен и да је тренутно у саставу само неколико искуснијих играчица, али искрено верујем да, уз озбиљан приступ и  тимски рад, ова комбинација младости, енергије са искуством, може да да жељени резултат. Очекује нас шест тренажних дана које ћемо максимално искористити за припрему утакмице са Хрватском. Још једном бих истакла да искрено верујем у наш тим и да ћемо предвођени селекторком сигурно дати максимум као и до сада – истакла је Тина Крајишник, једна од најискуснијих у тиму, која је преузела капитенску улогу.

– Бити капитен ове екипе и предводити тим који брани боје наше заставе је огромна част и неизмерно задовољство. Сматрам да ми је указано велико поверење селекторке да, у моменту кад креће нови циклус и остварење нових циљева, будем изабрана као неко ко ће водити тим на том путу. Имала сам прилику да видим како је ту улогу свих претходних година успешно обављала Јелена, ја ћу се потрудити да будем ослонац тиму на терену и ван њега и да своје играчко и животно искуство усмерим ка младим играчицама које ће сада имати битну улогу у тиму – закључила је Крајишник.

Утакмица Хрватска – Србија на програму је у недељу од 18.00 часова у Забоку. Пласман на Еуробаскет 2023. оствариће победници свих група, као и четири најбоље другопласиране екипе.