Мушка 3×3 репрезентација Србије окончала је такмичење првог дана међународног турнира у Амстердаму остваривши све три победе уз изузетне партије које су приказане на терену.
Први дуел дана био је против репрезентације Катара, која је савладана резултатом 21:7. Од првих минута очигледна је била разлика у квалитету екипа, те је Србија остварила убедљиву предност на самом старту меча коју је до самог краја само увећавала. Најефикаснији у тиму Србије био је Ковачевић са 7 поена, пратили су га Мајсторовић и Васић са по 6, док је Савић убацио 2 поена.

Следећи противник је била репрезентација Русија север, која је на сличан начин као и претходни противник, савладана резултатом 21:11. Овога пута Васић је био најрасположенији са 10 поена, док је Ратков постигао 5, Којић 4, а Савић 2 поена.

Последњи мећ дана против репрезентације Русије север био је и резултатски најнеизвеснији те је завршен у корист Србије резултатом 21:16. Ова руска екипа је на самом старту била изузетно расположена у шуту за два поена те је са четири „двојке“ повела резултатом 8:3. Србија је стрпљиво смањивала разлику да би од резултата 13:13 на терену постојала само једна екипа. Овога пута Ратков је био најефикаснији са 9 поена, Којиће је убацио 5, Мајсторовић 4, а Ковачевић 3 поена.

Сутра, у недељу 16. маја, Србију очекују још два дуела, пре него се нађе у финалу (финале ће играти две првопласиране екипе након одиграних мечева по једнокружном систему). Најпре ће Србији бити противник репрезентација Холандије 2 од 14.00 сати, да би други меч дана од 17.00 часова играла против селекције Холандије 2. Финале, у коме се надамо да ће се наша репрезентација наћи, заказано је за 20.00 сати.