Србија 3×3 Winter tour, у организацији 3×3 Србије и Кошаркашког савеза Србије, стартовала je Новогодишњим турниром у Крагујевцу, који је био прва од четири станице које ћемо гледати ове зиме.

Победници турнира у Крагујевцу су баскеташи Уба, који су у великом финалу победили Пирот резултатом 21:19. У Крагујевцу смо гледали врхунски баскет, баш као и обично, било да се ради о зимској или летњој сезони. Овог пута екипа Уба била је „подељена“, па су играли и у Крагујевцу и у Џеди, а у срцу Шумадије њихове боје бранили су Иван Поповић, Марко Савић, Милош Миловановић и Душан Самарџић. Њих четворица су након врло узбудљиве групне фазе, четвртфинала и полуфинала, снаге одмерили са Пиротом, за који су наступали Богдан Драговић, Драган Бјелица, Никола Вуковић и Лазар Рашић.

Убљани су овог пута изашли као победници, Пирот је завршио на другом месту, Чука на трећем, али предстоји нам још турнира ове сезоне. Правила су јасна – најбољи се такмиче за вредну новчану награду од 100.000 на свакој станици, као и за слот за Челенџер који иде победнику целог тура.

У оквиру овог турнира, одржан је и традиционални Новогодишњи коктел на коме су додељена признања најуспешнијима у систему 3×3 такмичења Србије.

Следећи турнир у оквиру Winter toura на програму је 23. јануара 2022. у Београду.