Мушка млада 3×3 репрезентација до 23. године (У23) и млада репрезентација до 20 година (У20), са доста успеха су започеле учешће на ФИБА 3×3 Фестивалу младих који се од 26. до 30. августа одржава у Дебрецину.

Репрезентација до 23. године је била успешнија и победила је у обе утакмице, док је „млађа“ репрезентација до 20 година остварила по победу и пораз.

„Старији“ (У23) су данас за првог противника имали квалитетнију од две репрезентације Мађарске које учествују на турниру – репрезентацију до 23. године. У утакмици која је била изједначена само у уводним минутима, Србија У23 је славила резултатом 18:11. Други противник У23 репрезентације Србије била је Словенија, а утакмица је имала готово исти ток као и претходна, да би коначан резултат на семафору био 22:17.

„Млађи“ (У20) су у првом мечу имали за противника можда наизглед слабију репрезентацију Мађарске коју, нажалост, упркос изузетно пожртвованој игри, нису успели да савладају. Утакмица је била изједначена целим током, да би Мађарска у последњим секундама меча постигла „двојку“ за тријумф резултатом 20:18. Овај пораз је пробудио и раздрмао нашу репрезентацију до 23 године, те су у следећем мечу против старијег и фаворизованијег противника – екипе Мађарска У23 – пружили изузетну партију и победили резултатом 19:12!

У четвртак 27. августа очекује нас међусобни сусрет наших репрезентација који је на програму од 16.25 часова, да би потом У23 репрезентација играла против екипе Дебрецина од 18.15, а на крају дана од 19.40 сати У20 репрезентација против Израела.

Систем такмичења је такав да ће првих шест екипа по пласману, након што све екипе одмере међусобно снаге, одлазити у разигравање, и то на тај начин што ће две првопласиране екипе аутоматски обезбедити место у полуфиналу, док ће екипе од трећег до шестог места играти неку врсту четвртфинала (трећепласирана против шестопласиране и четвртопласирана против петопласиране), како би се добиле још две екипе за полуфинале.

Сутрашњи дан је у директном преносу на ФИБА 3×3 „ју-тјуб“ каналу на адреси: https://www.youtube.com/watch?v=KW3rgYMnCLM