Мушка У15 репрезентација Србије окупила су Београду где ће обавити припреме за предстојеће Европске олимпијске игре младих (ЕЈОФ) у Словачкој. Селектор Милош Исаков Ковачевић окупио је играче 2007. годишта, што значи да ће тим Србије на ЕЈОФ у Словачкој играти годину дана млађи од конкуренције.

– Наше окупљање ће бити у трајању од девет дана. То време ћемо искористити за проверу тренутног стања момака са списка, али исто тако ћемо вредно радити како бисмо напредовали и поставили темеље модела игре за даље. Након тога нас очекују и прве званичне утакмице на ЕЈОФ, у Словацкој. То ће бити и прве званичне утакмице 2007. годишта и то на такмичењу где ћемо бити једна од најмлађих екипа, јер остале репрезентације углавном долазе са годину дана старијом генерацијом, 2006. годиште, како би се што боље припремиле за Европско првенство које им предостоји овог лета. С обзиром на све наведено, у Словачкој нас очекују јаке провере за ову генерацију и велико искуство које ће нам сигурно значити за будућност. У групи нас очекују утакмице са Литванијом, Словачком и Словенијом – рекао је селектор Исаков Ковачевић.

Уз селектора Исаков Ковачевића у стручном штабу још су: Мирко Буцало и Милан Вељковић, помоћни тренери, Александар Караћ, кондициони тренер, Младен Стојановић, физиотерапеут и Александар Смиљанић, тим Менаџер.

На списку позваних играча су:
Андреј Лучић, Црвена звезда
Владимир Цвијетић, Црвена звезда
Огњен Срзентић, Бањица Мега
Андреј Давидовић, Бањица Мега
Ђорђе Шекуларац, Раднички
Милош Босиљчић, Беко
Дарис Сијарић, Визура
Урош Даниловић, Визура
Матија Моравчевић, Динамик/Младост
Огњен Гујић, Динамик
Андреј Вулета, Руки, РС
Павле Бачко, Слобода УЕ
Василије Јовановић, Слобода УЕ
Стефан Поповић, Беовук
Петар Радовић, Младост ЧА
Лазар Стојковић, Плејмејкер
Петар Васовић, Звездара
Вук Зелић, Стела Азура, Италија
Матија Грујичић, Хајерлевер, Немачка