Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић потписали су данас у „Градској кући“ у Нишу уговор о оганизацији финалног турнира Купа Радивој Кораћ, који се по 17. пут одржава у фебруару у Нишу.

Сотировски и Даниловић су изразили задовољство због одржавања националног такмичења у Нишу и што се борба за „Жућкову левицу“ враћа у дворану „Чаир“ која је, како је речено, „синоним за Куп Радивој Кораћ“.

– Број организованих завршних турнира у Нишу показује колико волимо да играмо Куп у овом великом граду у коме су људи више него отворени и где све учеснике гледају као своје рођене – рекао је Даниловић после потписивања уговора.

Он је истакао да је Ниш познат по филмском и музичком фестивалу, али и по овом кошаркашком „фестивалу“.

– Очекујем да уживамо у кошарци… – рекао је Даниловић и позвао све на фер и спортско навијање.

– Кошарка се враћа на велика врата на Чаир и не постоји ништа лепше за једног градоначелника него када видите задовољство грађана, па и оних из окружења и иностранства који најављују долазак у Ниш – истакла је Драгана Сотировски.

Она је позвала све Нишлије да буду добри домаћини, да уживају у кошарци и да се радују сваком новом националном купу који ће наредних година бити одржаван у Нишу.

Кошаркашки савез Србије поклонио је Установи за дневни боравак деце ометене у развоју „Мара“ спортску опрему, коју је уручио потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.

Хала „Чаир“ изграђена је 1974. године, а први национални куп у кошарци одржан је у Нишу 1975. године. Ово такмичење добило је данашње име које поносно носи 2003. године, а Ниш је и те године био домаћин финалног такмичења.