Протеклог викенда, у оквиру развојног програма сектора за мушку кошарку Кошаркашког савеза Србије, а у циљу квалитетног праћења играча и њиховог развоја, у дворани хотела „Шумарице“ у Крагујевцу одржан је турнир региона за дечаке рођене 2007. године.

На турниру је учествовало пет екипа региона КСС – Војводина, Београд, Централна Србија са Рашко-косовско-метохијским регионом, Западна Србија, Југоисточна Србија и екипа Републике Српске.

У оквиру развојно-селективног програма, након контролних и едукативних тренинга, најбољи млади играчи рођени 2007. године из целе Србије су се први пут заједно окупили ове године како би сектор за мушку кошарку КСС добио још јаснију слику о квалитету и потенцијалу играча, а и како би се деца огледала са најбољима и кроз ту активност била подстакнута на још квалитетнији рад и напредак. Овом турниру је присуствовао и мушки сектор КСС на челу са потпредседником Ненадом Крстићем.

Ову генерацију од 30. јуна до 7. јула 2021. очекује рад у Развојно-тренажном центру Кошаркашког савеза Србије у Крагујевцу.