Дошли смо до самог краја пете сезоне Јуниор НБА лиге Србије. Као сваке године крај је резервисан за Финални дан који представља круну овог јединственог такмичење.
Финални дан је заказан за среду, 22.06.2022.године на теренима КК Црвена звезда на Калемегдану, у Београду.

Најпре ће се од 15:30 у финалу Црвене лиге састати дечаци и девојчице из екипе Њу Јорк Никс Мајка Југовића из Београда са вршњацима из екипе Атланта Хоукс Данило Киш из Београда. Од 16:30 на програму је финале Плаве лиге у којем ће се састати екипе Бруклин Нетс Ђура Данучић из Новог Сада и Шарлот Хорнетс 2. октобар из Зрењанина. Поред утакмица за пласман, биће организована и индивидуална такмичења која су на програму од 17:30. И ове године организујемо три такмичења: такмичење у вештинама за дечаке, такмичење у вештинама за девојчице и такмичење у шутирању. У индивидуалним такмичењима могу учествовати представници свих екипа, без обзира на пласман њихове екипе током лиге или у завршници. За 19:00 је заказана утакмица за 3.место, након које следе финала индивидуалних такмичења.

Велико финале овогодишње Јуниор НБА лиге Србије на програму је од 20:45.

Цео догадјај ће моћи да се прати уживо путем интернета.

Најуспешније екипе и поједнице очекују пехари и занимљиве награде. Очекујемо долазак представника кошаркашких операција НБА, предстсвника КСС, наших бивших НБА играча и репрезентативаца.

Жеља нам је да што више наших играча и кошаркашких радника присуствује овом догађају како бисмо још једном сви заједно улепшали деци ово такмичење, дали им подстрек за даљи рад, бављењем кошарком и спортом уопште.