Мушка јуниорска репрезентација Србије – играчи не старији од 18 година – ФИБА Челенџер у Скопљу завршила је на другом месту. У последњем колу, у мечу који је одлучивао победника турнира у престоници Северне Македоније, тим који води тренер Владимир Ђокић изгубио је од Шпаније: 50:68 (12:19, 18:20, 5:21, 15:8)

И поред пораза у последњем колу – јединог на турниру у Скопљу – наши момци заслужују честитке за приказане игре. Посебно када се узме у обзир чињеница да је на турниру учествовао, у односу на конкуренте, годину дана млађи тим, као и да је ово такмичење било само део припрема за следеће лето, када ће ова генерација играти Европско првенство играча до 18 година.

Прво полувреме утакмице Србије и Шпаније донело је колико толико равноправну борбу. Међутим, трећа четвртина је била кобна по наш тим. Прве поене за Србију у овом делу игре постигао је Андрија Радојевић, али тек пошто је прошло скор пет минута. На другој страни, Шпанија је нанизала 10 и солидних плус девет са великог одмора, претворила у плус 19 (30:49). Слабо шта је нашим момцима полазило од руке, чак су и слободна бацања постала проблем. И Шпанија је на последњу паузу отишла са 25 поена предности – 35:60.

Орлићи су до краја одиграли много боље. Били су и агресивнији у одбрани, што им је вратило самопоуздање у шуту. Али, повратка није било. Шпанија је славила победу и из Скопља однела трофеј.

Само су двојица момака меч завршила са двоцифреним бројем поена на конту. То су Илија Милијашевић који је убацио 14 поена, уз шут 4-13, 6 скокова по 4 асистенције, освојене и изгубљене лопте. Ђорђе Ћурчић је стао на 12 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.