Репрезентација Србије до 19 година играће у полуфиналу Светског првенства у Летонији, пошто је у четвртфиналу савладала Аргентину – 89:83 (21:20, 21:16, 21:17, 26:30)

Противник Србије у полуфиналу биће Француска, која је у четвртфиналу, тек после продужетка, савладала Литванију – 84:79 (69:69). У другом полуфиналу играће Канада и САД.

После колико-толико изједначеног првог полувремена, тројкама Јовића и Шкобаља, Србија је на велики одмор отишла са шест поена предности – 42:36. Ако се узме у обзир како је утакмица до тог тренутка текла, то јесте био велики капитал пред наставак.

По повратку из свлачионице, Јовић је наставио у истом ритму и држао Орлиће на дистанци, да би нова тројка – ову је испалио Лазар Стефановић – значила и прву двоцифрену предности нашег тима -58:47. Све се дешавало на три минута и 40 секунди пре краја трећег периода.

Били су то тренуци када је наш тим ухватио баш добар ритам. Јовић је снажним закуцавањем – његовим 18. поеном – повисио предност на плус 13 (60:47). Међутим, неким не баш добрим фауловима, изабраници тренера Лукића дали су шансу Аргентини да се приближи. Срећом по наш тим, ривал није био претерано расположен са линије пенала. Али двоцифрен капитал пред последњи мали одмор сачуван је тек тројком Војина Медаревића, уз звук сирене.

Већ је неколико напада у последњем кварталу показало да су наши момци прегрмели тај кризни период. Ако би то уопште тако могло да се назове. Стефановић и Јовић одвели су Србију на 18 разлике – 71:53. И већ је тада је црта могла да се подвуче. Истини за вољу, Аргентина је пред последњи минут и 40 секунди, спустила разлику на шест поена – 77:71. Налет је одбио Шкобаљ са линије пенала. Шест разлике било је и пред последњих 48 секунди. Тада је Јовић убацио два пенала.

Најефикаснији у нашем тиму поново је био Никола Јовић који је убацио 26 поена, имао је и 13 скокова. Двоцифрени су били још: Лазар Стефановић (15 поена), Михајло Петровић (11 поена, 5 асистенција), Филип Шкобаљ (11 поена, 6 скокова).

Комплетну статистику можете видети овде.