Женска У20 репрезентација победом је стартовала на ФИБА Челенџеру у Шопрону. Изабранице селектора Милоша Павловића у првом колу савладале су Шпанију – 61:57 (18:14, 10:17, 20:16, 13:10).

У другом колу, сутра од 19,30 часова, наш тим игра против домаћина, Мађарске.

Србија је одлично почела, поенима Вишње Стефановић са линије пенала у 7. минуту повела 16:8. Водиле су наше девојке и 22:14 – Марта Митровић је на уласку у други период поентирала после офанзивног скока. Међутим, уследио је вишеминутни кошгетерски пост нашег тима и серија Шпаније 9:0 за преузимање вођства.

Иако је криза у игри нашег тима потрајала још неко време, наше девојке нису дозволиле великом фавориту да се осетније одлепи. Чак смо имали и прилику да поравнатог резутлата одемо на велики одмор. Али, Исидора Трипковић није погодила тешку тројку.

Свеједно – и после тих минус три, било је разлога за оптимизам пред наставак.

Да је све то и те како имало покриће, видело се већ после неколико минута игре у наставку. Разиграла се Марта Јовановић, а Србија убрзо преузела вођство. Посебне похвале наше девојке заслужују за игру у одбрани. За шест шест минута последњег периода, свеле су Шпанију на само два поена. Штета па сјајну дефанзиву нису сасвим материјализовале у нападу, али биле су довољно добре па вођство нису испуштале.

Шпанија је у финишу стигла на два поена заостатка, да би њен можда и одлучујући напад пресекла Марта Јовановић. На линији пенала затим је завршила Надежда Недељков. Оба пута је била сигурна, па чак и да је Хелена Пуејо убацила тројку у наредном нападу Шпаније, то не би променило коначан исход . Али, промашила је, а Нина Самарџић покупила лопту под кошем Србије и задржала је док сирена није означила крај и велику победу наших девојака.

Најефикаснија у редовима Србије била је Вишња Стефановић са 13 поена, Марта Митровић је додала 12 поена и 6 скокова, Исидора Трипковић стала на 11, а Марта Јовановић 10 поена.

Комплетну статистку можете видети овде.