МЕГА СОКЕРБ – СЛОБОДА 89:73 (28:18, 15:18, 23:17, 23:18)

Јуниори Мега Сокерб постали су шампиони Рода Јуниорске лиге Србије у сезони 2020/2021, пошто су у финалу завршног турнира у ужичкој дворани „Велики парк“ савладали домаћу Слободу!

Од самог почетка ове врло квалитетне утакмице, Мега је наметнула ритам и у 6. минуту повела 19:5. Међутим, Слобода се брзо тргла и смањила минус, који је био око десет поена и у другој четвртини. Одржавали су Београђани готово константно двоцифрену предност, иако се домаћа екипа храбро борила и држала прикључак, да би на полувремену Ужичани смањили на 36:43.

На почетку треће деонице Мега је мини серијом 5:0 подигла на 48:36 и наставила је са благом доминацијом. У 28. минуту било је до тада највећих 63:48, а на последњу паузу Београђани су отишли са „плус 13“ – 66:53.

Кренула је Слобода у последњој четвртини на све или ништа, неколико пута била на десет поена заостатка, али није могла више од тога, па је Мега подигла предност, на крају заслужено славила и потврдила да је најбоља екипа Рода Јуниорске лиге Србије.

Комплетну статистику можете видети овде

http://kss-live.com/u19/live.php?id=meg_slo

# Завршни турнир јуниора уживо су пратили председник КСС Предраг Даниловић и потпредседник за такмичења Душан Пројовић.

ДОДЕЛА НАГРАДА

# Кошаркашки савез Србије доделио је плакету Кошаркашком клубу Слобода за сјајну организацију Финалног турнира Рода Јуниорске лиге Србије 2020/2021. Испред КК Слобода плакету је примио председник клуба Горан Тошовић, а предао му је Душан Пројовић, потпредседник КСС за такмичења.

# Додељена су и признања за најбоље појединце у лигашком делу такмичења. Најбољи стрелац лигашког дела Рода Јуниорске лиге Србије 2020/2021 је Вук Васић, члан екипе Константин из Ниша, који је током лиге постигао укупно 570 поена или просечно 29,9 поена по утакмици. Овај играч уједно је и МВП лигашког дела Рода Јуниорске лиге Србије 2020/2021 са укупно 709 индексних поена, односно 32,2 индексна поена по утакмици. Током лиге је остварио учинак од 29,9 постигнутих поена, 11 скокова и 2,4 асистенције по мечу, за нешто више од 31 минута на паркету. Пехар и пригодан поклон уручио му је комесар лиге Бојан Поповић.

# На основу гласања тренера свих 12 екипа, најбољих пет играча у Рода Јуниорској лиги Србије у сезони 2020/2021 су Никола Јовић (Мега Сокерб) који је у гласању тренера сакупио 50 бодова, Михаило Петровић (Партизан НИС) са 24 бода, Лука Аксентијевић (Слобода) са 17 бодова, Никола Радовановић (Партизан НИС) са 14 бодова и Вук Васић (Константин) са девет освојених бодова у гласању тренера. Награде им је уручио спортски директор Слободе и наш бивши трофејни репрезентативац Раша Радовановић.

# Најбољи стрелац финалног турнира Рода Јуниорске лиге Србије за сезону 2020/2021 је Никола Јовић из екипе Мега Сокерб, који је постигао укупно 66 поена, односно 22 поена по утакмици. Јовић је уједно и МВП играч финалног турнира пошто је сакупио укупно 84 индексна поена, или просечно 28 по утакмици. Пехаре и пригодан поклон уручио му је Раша Радовановић.

# Четврто место на финалном турниру припало је екипи Црвене звезде мтс, а пехар за четврто место уручио је Бојан Поповић.

# Треће место на финалном турниру освојила је екипа Динамик ВИП Пеј, бронзане медаље доделили су Бојан Поповић и дугогодишњи тренер Слободе Слободан Јанковић, који је уручио и пехар за треће место.

# Друго место на финалном турниру припало је екипи Слободе из Ужица. Сребрне медаље уручили су Раша Радовановић и Горан Тошовић, а пехар за друго место потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић.

# Прво место и шампионску титулу у Рода Јуниорске лиги Србије за сезону 2020/2021 освојила је екипа Мега Сокерб, а златне медаље су доделили председник КСС Предраг Даниловић и Душан Пројовић. Шампионски пехар јуниорима Меге уручио је председник КСС Предраг Даниловић.