АРТ БАСКЕТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС 74:83 (20:24, 17:22, 18:21, 19:16)

Јуниорке Црвене звезде МТС су одбраниле наслов шампионки Србије, пошто су у великом финалу завршног турнира у Шапцу победиле Арт Баскет!

Црвено-беле су од самог почетка стекле једноцифрену предност, па су нешто бољом игром од ривала успеле да обезбеде „плус девет“ на полувремену – 46:37.

У трећој деоници Звезда је била боља, па је у 27. минуту имала и великих 62:48. Арт је одговорио мини серијом 5:0 и вратио се у меч (53:62) у финишу четвртине, да би Звезда на почетку последњег периода подигла на предност на 15 поена – 73:58.

Још једном је Арт ухватио прикључак на четири и по минута пре краја (69:76), а онда искористио неколико везаних грешака Звезде да се потпуно врати у меч три минута до последње сирене – 72:76. Међутим, црвено-беле су одговориле мини серијом 5:0 и на 2:06 до краја подигле на 81:72. Покушао је Арт да у финишу да направи преокрет, али Звезда то није дозволила и рутински је провела меч крају и почела велико славље.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u19-juniorke/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/Pt1bdlBaiIJBYQ

У мечу за треће место, шабачка Дуга је надиграла Новосадску ЖКА – 76:61.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/u19-juniorke/

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира ЖКК Дуга Шабац доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је комесар такмичења Бранко Алексић доделио председнику клуба домаћина Божидару Кондићу.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Анђела Матић из Дуге са укупно 62 поена. Признање и пригодан поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручио јој је комесар Бранко Алексић.

# МВП играч финалног турнира и добитник пехара „Драгана Вуковић“ је Анђела Матић из Дуге, са укупно 88 индексних поена, а признање и пригодан поклон дао јој је Горан Вуковић, брат Драгане Вуковић, који јој је доделио и поклон компаније Стерлинг.

# Четврто место припало је екипи Новосадска ЖКА, а пехар поклоне Стерлинга уручио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

# Пехар за треће место екипи Дуге као и поклоне Стерлинга уручио је градоначелник Пајић, као и бронзане медаље.

# Пехар за друго место екипи Арт Баскета и прогодне поклоне Стерлинга, као и сребрне медаље, уручио је градоначелник Пајић.

# Златне медаље за прво место екипи Црвене звезде МТС и поклоне Стерлинга такође је доделио градоначелник Пајић, као и шампионски пехар.