Мушка 3×3 репрезентација Србије наставила је са својим припремним мечевима за предстојеће Олимпијске игре – овога пута је у Амстердаму одиграла два меча са домаћином Холандијом и један против Русије, а сви мечеви били су затвореног типа.

У првом мечу против Русије, која је попут наше репрезентације већ обезбедила место на Олимпијским играма, Србија је славила резултатом 21:16. Мајсторовић је био најефикаснији са 9 поена, пратили су га Стојачић и Савић са по 5, и Ковачевић са 2.

Следећи меч био је против селекције домаћина, који је у завршној фази припрема за наступ на ФИБА 3×3 Квалификационом турниру за Олимпијске игре (који ће се за недељу дана одржати у аустријском Грацу). Поново су „наштимовани“ Холанђани били бољи и славили у последњим секундама у изузетно узбудљивом мечу са 21:20. Највише поена у тиму Србије постигао је Домовић-Булут – укупно 9, Стојачић је постигао 5, Ратков 4, а Савић 2.

Реванш је уследио у последњем мечу дана, а наша репрезентација је убедљивом игром савладала Холанђане резултатом 21-14. Савић и Домовић-Булут били најефикаснији у тиму Србије са по 8 поена, док је Мајсторовић „убацио“ 3 поена, а Ратков 2.

Среда ће бити дан за тренинг, а у четвртак нашу репрезентацију очекује путовање за Француску где ће од петка до недеље учествовати на елитном међународном турниру у Воирону.