Мушка 3×3 репрезентација Србије је такмичење на Светском првенству почела са две победе које је остварила првог дана. Противници Србије биле су репрезентације Новог Зеланда и Порторика.

Први меч против Новог Зеланда наши момци су „отворили“ прилично лоше и дозволили противнику да у првих седам минута меча буде у константној предности, али која није била већа од 4 поена. Прво изједначење је уследило при резултату 15:15, да би до самог краја репрезентација Србије, уз минималну али константну предност, окончала меч резултатом 21:19.

Следећи противник била је репрезентација Порторика, која је пред овај меч, као и Србија, остварила победу у нашој групи – поразили су Бразил резултатом 20:16. И овај меч наше екипе имао је готово исти сценарио као и претходни – репрезентација Порторика била је у константном водству које је у једном тренутку било и 6 поена (при резултату 9:3). Ипак, у последња три минута репрезентација Србије је „дошла до даха“ и изузетном одбраном и добрим (и брзим) решењима у нападу прво дошла до изједначења (14:14), а потом и после последњег водства Порторика од 17:14 узела конце игре у своје руке и славила резултатом 21:19.

Овим је 3х3 репрезентација Србије заузела прво место у групи А са две победе, а следећи ривали за два дана (у четвртак 23. јуна) биће репрезентације Бразила (од 12.20 сати) и Француске (од 14.00 часова). Треба поменути да је потребно осварити пласман међу три првопласиране екипе у групи, с тим што првопласирана екипа наставља такмичење директним пласманом у четвртфинале, док другопласирана и трећепласирана екипа играју „бараж“ меч за пласман у четврфинале.

Дејан Мајсторовић (капитен репрезентације Србије): „Нисмо задовољни начином на који смо играли данас обе утакмице, а играли смо против две веома снажне екипе физички и имали смо проблема да их зауставимо под кошем, као и да заградимо кош. Битно је да смо показали карактер у оба баскета иако смо умели да губимо и са по 5-6 поена разлике. На крају смо остварили две веома важне победе за нас, и надамо се да ћемо подизати форму из дана у дан. “

Нашу репрезентацију данас је на теренима дочекала и пратила делегација из амбасаде Србије у Белгији, на челу са амбасадором Александром Тасићем.

Све мечеве са ФИБА 3х3 Светског првенства у Антверпену можете пратити на званичом сајту ФИБА 3х3 Светског првенства на адреси:

https://www.fiba.basketball/3x3WorldCup/2022, али и на официјелном „ју-тјуб“ каналу ФИБА 3х3 на адреси: https://www.youtube.com/c/FIBA3x3.

Директни преноси читавог првенства биће доступни и на каналима Спорт Клуб (СК 1).