Након припремног турнира за репрезентације, Београд је ове недеље био домаћин и 3×3 турнира у оквиру РОДА првенства Србије.

После више него велике борбе славила је екипа Kрупња, која је у финалу савладала Србију У23, са 20:18.

Kада се ради о јуниорима, славила је екипа Чуке, која је у финалу савладала Kумаре резултатом 21:8.

На теренима KK Партизана видели смо фантастичан баскет и велику борбу. У групној фази, која је била итекако занимљива, шеснаестину финала су изборили тимови Музик, Лаки, Wуxи, Потпуно Свеједно, млађа репрезентација Србије до 23 године, 4 Пика, Чачак, Аранђеловац, Kраљево, Шабац, Чука, Аутокућа Секулић, Kрупањ, Yарис, Мрчајевци и Блеја.

После велике борбе пласман у четвртфинале, када се ради о сениорској конкуренцији оствариле су следеће екипе: Wуxи, Србија У23, Муззик, Мрчајевци, Аутокућа Секулић, Kрупањ, Чачак и Шабац.

И тада је уследио најјачи баскет у региону. Улог је био велики – слот за велико финале Србије и чек на 120.000 РСД.

А, у четвртфиналу најбоље су се показале следеће екипе: Србија У23, Шабац, Муззик, Kрупањ. Једна ствар може да радује све љубитеље баскета у Србији – сениорски репрезентативци су најбољи на свету, али очито има ко да их наследи. Србија У23 победила је Шабац резултатом 22:14 у полуфиналу,  док је Kрупањ елиминисао Муззик пошто је славио са 16:14.

Треће место заузели су баскеташи Муззик, док су се у финалу састали Србија и Kрупањ и приказали нам фантастичан баскет. Средином меча Kрупањ је стигао до предности од 9:6, али промашили су три везана слободна бацања и нису успели да повећају своју предност. Све то казнио је Kовачевић, који је са три везана поена поравнао резултат. Велика борба се водила у наставку, видели смо неке фантастичне поене на обе стране, као и далекометне шутеве.  Одличну ролу приказао је Kовачевић, нарочито када се ради о игри под кошем, али је и Kрупањ знао да узврати. Видели смо и нешто грубљу игру у одбрани, оба тима брзо су испунила бонус, а само минут пре краја Србија У23 водила је 16:15, те је уследио и тајм-аут.

Весковић је био половичног успеха на линији пенала, а Милошевић је након тога донео и резултатски преокрет 17:16. Протутњао је Момиров до коша, али није искористио зицер и резултат се није мењао. У наредном нападу Станковић је поравнао резултат, али је узвратио у Kрупањ, па смо дошли до новог изједначења, а затим и продужетка јер је резултат био 18:18.

Баскет достојан великог финала. Пејовић је донео први поен за Kрупањ, Србија је промашила два шута за два поена, што је казнио Пејовић и новим кошем решио питање победника и освајача Београда. На крају, резултат је гласио 20:18 за Kрупањ.

У категорији јуниора славила је екипа Чуке, која је у финалу савладала Kумаре резултатом 21:8.

И овај турнир подржан је од стране маркета РОДА, Триглав осигурања, Интерспорта, пива Лашко.