Мушка 3×3 репрезентација се од 13. јула налази у јапанском граду Карацу где спроводи своје завршне припреме и аклиматизацију пред учешће на Олипијским играма.

Домаћини из града Карацу, су репрезентацији Србије пружили готово невероватну добродошлицу, а услови у којима тренира и борави наша екипа на највишем су могућем нивоу. Цео локални организациони комитет овог предолимпијског кампа је у сваком тренутку на раполагању нашој репрезентацији, а ниво љубазности и предусретљивости превазилази све границе.

Данас је у термину одигравања својих послеподневних утакмица на Олимпијским играма у прва три дана такмичења – од 15.25 сати (по локалном времену) 3×3 репрезентација Србије одмерила два пута снагу са одговарајућом репрезентацијом Јапана.

Први меч је, прилично сигурном игром, репрезентација Србије решила у своју корист резултатом 21:12. Меч је био изједначен само у првом делу, да би у другој половини наша репрезентација „додала гас“ и рутински привела меч крају. Најефикаснији у редовима Србије био је Мајсторовић са 9 поена, док је Васић постигао 7, Савић 3 а Ратков 2 поена.

У другом мечу је виђена „драма“ у којој је наш тим поражен поготком са линије слободних бацања резултатом 21:20. Наш тим се од првог тренутка није снашао најбоље на терену, док је 3х3 репрезентација Јапана одиграла прилично квалитетну партију. Иако је током целог меча Јапан био у предности, а пред сам крај имали су чак предност од 19:15, наша репрезентација је успела да стигне и изједначи на 20:20. Слободним бацањем које је Јапан погодио, након фаула који је над њима суђен, савладали су наш тим. У репрезентацији Србије Ратков и Мајсторовић су убацили по 6 поена, Којић 5, а Васић 3.

Сутра ће поново ове две репрезентације одмерити снаге, али овога пута од 12.00 сати (што је такође време одигравања мечева 3×3 репрезентације Србије у прва три такмичарска дана на предстојећој Олимпијади).

Подсећамо да ће 3×3 турнир на Олимпијским играма трајати од 24. до 28. јула 2021. године.