Репрезентација Србије, играчице до 18 година старости, успела је да оствари значајн тријумф на Европском првенству које се одржава у Цељу (Словенија). Изабранице селектора Зорана Тира победом против селекције Португалије обезбедиле су опстанак у елитној дивизији и у настваку шампионата бориће се за пласман од 9. до 12. места. Српске јуниорке су одграле утакмицу без већих осцилације, средином друге четвртине преузеле контролу, а стечену предност из финиша првог полувремена, колективном игром и великом борбеношћу сачувале до самог краја: Србија – Португалија 57:50 (14:14, 16:12, 17:14, 10:10).

Важност меча прилично је спутала обе екипе на старту дуела што се најбоље могло видети по броју изгубљених лопти и промашених слобдоних бацања. Српске јуниорке су више грешиле, али биле пуно борбеније и имале благу предност у скоку, што је после прве четвртине било довољно за нерешен резултат – 14:14. Колективном и агресивном игром Србија је у 18. минуту дошла до прве осетније предности – 28:21, коју је ривал само делимично смањио до краја првог полувремена – 30:25.

Борбена Кристина Арсенић, као и Александра Катанић и Снежана Богићевић давале су тон игри нашег младог тиома који је у 24. минуту водио са двоцифреном разликом 40:30. Успеле су Португалке да преполове заостатак у 28. минуту (42:37), али су брзо узвратиле одлична Кристина Ареснић, као и Јована Ногић која је у самом финишу треће деонице постигла прву тројку за Србију на овом мечу – 47:37. Као да су се српске репрезентативке у наставку сусрета уплашиле победе, почеле су да греше, биле без поене скоро четири минута, што је ривал искористио да серијом 7:0 опасно запрети – 47:44. Успеле су изабранице селектора Тира да се брзо консолидују и преко Тамаре Јованчевић и Јоване Шубашић поврате самопоуздање – 53:46 (36. минут). Покушавале су Португалке на све начине да се врате у игру, али све је било решено 37 секудни пре краја кад је Тамара Јованчевић погодила за недостижних 57:50 што је био и коначан резултат утакмице.

СРБИЈА: Зец 2, Маринковић, Вучетић, Шубашић 10, Богићевић 8, Арсенић 14, Катанић 6, Ногић 7, Вучковић, Јованчевић 10, Илић, Бојовић.

ПОРТУГАЛИЈА: Умабано 9, Бернардеко 6, Мореиро, Рамос, Роло, Гонсалвеш 2, Алмеида, Коста, Костуркова 8, Жордао 10, Нуњеш 4, Матеус.