Сјајна иницијатива данас је и званично реализована у режији Кошаркашког савеза Србије и општине Нови Београд. Новобеоградска Хала спортова од данас носи име једног од стваралаца кошарке на нашим, али и европским просторима Ранка Жеравице.
Идеја КСС коју је подржао председник општине Нови Београд Александар Шапић, данас у подне је имала свечани епилог пред неколико стотина угледних гостију и Ранкових пријатеља, реномираних имена из света спорта и кошарке попут Дражена Далипагића, Бате Ђорђевића, Зорана Моке Славнића, Божидара Маљковића, Владе Ђуровића, Владислава Лучића, Срећка Јарића, Жарка Зечевића, Ратка Радовановића, Жарка Варајића, као и председника КСС Драгана Ђиласа, потпредседника и в.д. генералног секретара Дејана Томашевића, челника Црвене звезде Небојше Човића, Давора Ристовића и Мирка Павловића, водећих људи Партизана Мирослава Берића и Млађана Шилобада…
Челници КСС Ђилас и Томашевић, председник општине Нови Београд Шапић и Ранкова супруга Зага, свечано су открили спомен плочу са Жеравициним ликом на улазу у „Халу спортова Ранко Жеравица“.

– Хвала Александру Шапићу и члановима Скупштине општине Нови Београд, као и свим људима који су данас дошли, јер оволики број еминентних имена може да окупи само кошарка и такав великан какав је био Ранко Жеравица – рекао је Дејан Томашевић. – Припадам генерацији која је играла деведесетих година, када није било популарно бити Србин, али смо, ипак, увек наилазили на добар пријем због сјајних људи као што је био чика Ранко. Он припада генерацији Боре Станковића, Радомира Шапера и Небојше Поповића, која је створила кошарку на овим просторима и ово је најмање што смо могли да урадимо за нашег Ранка…

Први човек Новог Београда Александар Шапић открио је да није уопште размишљао када је добио позив из КСС и чуо ову идеју.

– Ово је стварно најмање што смо могли да урадимо… Па ако неће да реагује бивши спортиста као што сам ја, онда не знам ко ће… Користим ову прилику да позовем све локалне самоуправе у нашој земљи да размисле о сличним акцијама, јер имамо много великих спортских имена, па би сви спортски објекти могли да понесу имена заслужних спортиста. Није важно како се сада зову, јер могу само да се придодају имена наших спортских легенди. Било би јако лепо да ускоро сви спортски објекти понесу имена наших спортских радника – истакао је Шапић.

Иначе, спомен плочу и велики натпис постављен на новобеоградски храм кошарке израдио је дипломирани вајар млађе генерације Радош Раденковић.