Женска кошаркашка репрезентација Србије данас је одржала тренинг у новобеоградској Хали спортова „Ранко Жеравица“, пред одлазак у Истанбул, одакле ће 17. септембра кренути пут Сиднеја на Светско првенство. Том приликом организовано је дружење са представницима медија, којима се обратила селекторка Марина Маљковић.

– Знате да смо ми у фебруару у овој хали (дворани Ранко Жеравица) обезбедили пласман на Светско првенство, што је огроман успех за ову децу. Остварили смо један велики циљ после смене генерација. Припремни период смо из медицинских разлога урадили без неких играчица које су планиране да буду носиоци  игре ове репрезентације. Имали смо и повреду Драгане Станковић, која још није спремна, као и повреду Анђеле Дугалић која сигурно неће бити са нама у Сиднеју. Kао што знате, три месеца смо радиле напорно. Ове играчице су самим пласманом на СП привукле сву моју пажњу и решила сам да немам своје лето, него да се посветим њиховом напредовању. Показале су један фанатичан рад у многим моментима и просто мислим да можемо у будућности да бележимо добре резултате – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске кошаркашке репрезентације.

Репрезентацију је посетио и поздравио први човек компаније „Водавода“ Војин Ђорђевић.

-Водавода је већ дуго година уз спорт, посебно уз кошарку и можда смо наше најлепше тренутке доживели управо уз наше кошаркаше. Свакако пратимо шта се све лепо дешава у женској кошарци, са нашом сјајном Марином. Срећни смо да у овом тренутку можемо да станемо уз њих баш када једна млада и нова генерација иде на Светско првенство где ће стицати велико искуство. Сигурни смо да ће и ова генерација под вођством Марине Маљковић у будућности обрадовати нацију – рекао је Војин Ђорђевић.

На пут у Истанбул је кренуло 15 играчица. У Турској, наш национални тим ће одиграти утакмице против Бешикташа и Емлака.

Србија ће се на Светском првенству у Сиднеју такмичити у групи са Kанадом, Јапаном, Аустралијом, Малијем и Француском. У другој групи су Сједињене Америчке Државе, Kина, Белгија, Босна и Херцеговина, Kореја и Порторико. Првенство почиње 22. септембра.