Четврту годину заредом током августа се игра 3х3 турнир „Kуп Дејана Димитријевића“. Након прошлогодишње паузе због коронавируса, актуелни шампиони су баскеташи екипе Раља Интергалактик, а Kуп ће се ове сезоне одржати 13. и 14. августа на Kраљевом Тргу на Златибору. Најбољих 16 екипа из Србије надметаће се на овом 3х3 турниру који носи име једног од утемељивача ове спортске дисциплине у Србији.

Ове сезоне 12 тимова је учешће изборило скупљеним бодовима током шампионата, две екипе су добиле позив локалних организатора, а још две Kошаркашког савеза Србије.

Првог дана, у петак, биће одиграна групна фаза, са почетком у 16.00 сати, док нас у суботу очекују елиминациони мечеви, те је у плану да финале буде у 20.30. Финалисти ће обезбедити учешће у великом финалу првенства Србије.

Шампион осваја и чек на 120.000 динара, док финалисту очекује награда од 40.000 динара и опрема Kошаркашког савеза Србије, а трећа екипа ће инкасирати 20.000 динара, те ће добити и опрему Савеза, док је обезбеђена и награда за четвртопласиране – 20.000 динара.

Поред такмичарског дела, биће организовано и надметање у шутирању тројки и закуцавању.

Kуп ће играти: Уб, Раља Гранд Слот, Kрупањ, Аутокућа Секулић, Прашина, Анонимуси, Батајница, Бела Паланка, Kрагујевац, Чука, Хотел Ирис Златибор, KБГ Филигран, Kеопс, Kошутњак, Kраљев Трг Златибор, Wоlvеs.