Србија је остварила и други тријумф на Европском првенству у Словенији. После Литваније, наши репрезентативци савалдали су и селекцију Босне и Херцеговине. Селектор Душан Ивковић задовљан је освојеним бодовима, али је имао замерке на игру својих изабраника у другом полувремену.

– Мој тим је апсолутно заслужио победу, али ми се није свидео начин како смо играли већим делом другог полувремена. Направили смо одличан посао, стигли до новог тријумфа, али смо престали да играмо после вођства од 25 поена разлике. Престали смо да трчимо, слабо смо се кретали без лопте, што је мотивисана селекција Босне знала да искористи и смањи заостатак. Такве ствари су нам се дешавале и у току прирпемног периода, али ово је млад тим и зато играче треба схватити.

Селектор Ивковић сматра да ће сутрашњи дуел (21:00) против селекције Македоније бити још тежи:

Њихов тим је један од најискунијих на шампионату, више су тим него иједан други. То су потврдили и у Литванији, добро се познају, дишу као тим и на њиховој страни је искуство, а на нашој би требало да буде висок ритам и енергија. Морамо да припремимо утакмицу високог ритма.

Богдан Богдановић је још једном био један од најборбенијих у нашем тиму:

– Мислим да смо лоше кренули у утакмицу, али смо направили предност крајем прве и почетком друге четвртине. Требало је да задржимо ту предност до краја и да не дозволимо ривалу да се врати, али идемо даље… Чека нас Македонија!.