Репрезентација Србије која ће од 3. до 14. јула учествовати на летњој Универзијади у Гвангжуу (Јужна Кореја) отпутовала је данас у Кину. Изабранике селектора Вање Гуше очекује главна провера пред почетак студентске Олимпијаде. Српски академци учествоваће на турнирима у Шенжену (21. – 23. јун) и Шантоу (26. – 28. јун) на којима ће одиграти по две утакмице против одговарајућих селекција Кине, Аустралије и Црне Горе.

Окупили смо се пре нешто више од десет дана у Вршцу и у кратком периоду урадили највише што смо могли. Одиграли смо утакмицу против наше младе репрезентације после које смо одабрали тим који ће нас предстаљати на Универзијади. Имамо веома борбену, такмичарску екипу у којој су четири играча из генерације “94”. Турнири у Кини добро ће нам доћи да се што боље уиграмо, дефинишемо модел игре како би били у пуној форми за наш главни циљ,борбу за што бољи пламсан у Гвангжуу – истако је Вања Гуша, селектор Универзитетске репрезентације Србије.

Репрезентацију Србије на турниру у Кини и Универзијади у Јужној Кореји представљаће следећих 12 кошаркаша: Душан КУТЛЕШИЋ (Металац Ваљево), Јован НОВАК (Мега Лекс), Огњен ДОБРИЋ (ФМП), Петар ТОРЛАК (Аркадиа, АУСТРИЈА) Ђорђе ДРЕНОВАЦ (Игокеа, Република Српска), Стефан ПОТ (Асесофт, Румунија), Саша АВРАМОВИЋ (Куманово, Македонија), Никола ПЕШАКОВИЋ (Неа Кифисиа, Грчка), Александар МАРЕЉА (Остенде, Белгија), Милан МИЛОВАНОВИЋ (Балкан, Бугарска), Никола ЈОВАНОВИЋ (САД) и Немања ТОДОРОВИЋ (Металац Ваљево).

У Стручном штабу Универзитетске репрезентације Србије поред селектора Вање Гуше налазе се још: помоћни тренери Зоран Тодоровић и Филип Соцек, физиотерапеут Марко Сокић и доктор Милан Мирковић.

ТУРНИРИ У КИНИ

ШЕНЖЕН

  1. јун: Србија – Аустралија (07:45)
  2. јун: Србија – Црна Гора (11:30)
  3. јун: Кина – Србија (13:45)

ШАНТО

  1. јун: Србија – Аустралија (10:00)
  2. јун: Србија – Црна Гора (14:00)
  3. јун: Кина – Србија (10:30)