Потпредседнику Кошаркашког савеза Србије за мушку кошарку Игору Ракочевићу указана је велика част у шпанској Виторији, јер је његов дрес са бројем осам, који је носио три сезоне у Басконији која се тада звала Таукерамика, повучен из употребе и подигнут под сводове дворане „Фернандо Буеса“.

Ова свечаност одржана је пре евролигашке утакмице Басконија – Реал Мадрид.

Игор је носио дрес тадашње Таукерамике од 2006. до 2009. године и освојио је два трофеја за најбољег стрелца Евролиге, као и титулу првака Шпаније 2008. године, Куп краља и три шпанска Суперкупа. Ракочевић је два пута одвео Таукерамику на Фајнал фор Евролиге. У том периоду од 2006. до 2009. године Ракочевић је постао један од најбољих стрелаца у историји клуба из Виторије са укупно 3.173 поена.

– Пре свега, изузетна част за мене, с обзиром на то да је у питању клуб који је направио толике успехе кроз историју и кроз који су прошли многи легендарни играчи. Пронашао сам себе у том тиму и стекао нека животна пријатељства, а што је најважније, освајао трофеје уживајући. Огромну захвалност дугујем људима из клуба и навијачима Басконије, који су буквално од првог до последњег дана имали фантастичан однос са мном. Била је част играти за такав клуб и у таквом амбијенту… – рекао је Ракочевић.

Поред Ракочевића, иста част је овом свечаној приликом указана и Серхију Видалу, а до сада је Басконија повукла само дрес Пабла Приђонија.

Фото: Званични сајт Басконије