После сјајне провере у Суботици, српску репрезентацију у баскету 3×3 очекује још један међународни припремни турнир, који ће се одржати у Словенији.

У оквиру припрема за предстојеће Олимпијске игре које ће се одржати у Токију, Порторож ће од 8. до 9. фебруара угостити селекције Монголије и Канаде, које ће уз домаћина играти у групи А, као и репрезентације Србије, Хрватске и Катара, које ће се такмичити у групи Б. Србија ће своје утакмице у групи играти по следећем распореду – у суботу (8. фебруара) од 14.25 против репрезентације Катара, а потом од 15.40 против Хрватске. Утакмице за пласман ће се играти у недељу 9. фебруара, а надамо се да ће наша репрезентација и на овом турниру доћи до финала које ће се играти од 16.30 часова. Цео турнир ће се одржати у старој солани „Монфорт“, која је преуређена за спортске и културне догађаје.

Састав српске селекције биће исти као и на претходном турниру, те ће наше боје бранити баскеташи Новог Сада Душан Домовић Булут и Дејан Мајсторовић, као и играчи Лимана Александар Ратков и Михаило Васић. Екипу ће пратити стручни штаб који чине тренери Данило Лукић и Марко Ждеро, уз селектора Горана Војкића.

Нема сумње да ће и словеначка публика имати прилику да ужива у правом баскеташком спектаклу.