ФИБА је одредила термин одигравања Светског првенства 2023. године. Први пут у историји Светско првенство ће се играти у више држава, у Индонезији, Јапану и на Филипинима, и то од 25. августа до 10. септембра.

Групна фаза Мундобаскета одржаће се у ове три земље, док ће завршница бити одиграна у главном граду Филипина Манили. На СП 2023. године учестоваће 32 репрезентације, а квалификације за ово такмичење ће почети у новембру 2021. године и трајаће до фебруара 2023.

Истог дана, Борд ФИБА Европа је одобрио важну промену за Европско првенство 2021. за кошаркашице, чији ће домаћини у јуну следеће године бити Француска и Шпанија.

Наиме, Шпанци су преузели организацију завршног дела турнира, па ће се најбоље европске женске репрезентације за медаље борити у Валенсији, која ће бити и домаћин две групе. Француска ће такође угостити две групе, а име града домаћина биће одређено накнадно.

До краја овог месеца продужен је рок за подношење писама о намерама за кандидатуру за женско Европско првенство 2023. и мушко Европско првенство 2025.