У четвртак 30. јануара 2020. у београдском хотелу „Краун Плаза“ обављен је жреб за Триглав осигурање Куп Радивој Кораћ, који ће се одржати од 13. до 16. фебруара 2020. у нишкој дворани „Чаир“.

Парове су извлачили тренери АБА лигаша учесника завршног турнира Купа Андреа Тринкијери (Партизан НИС), Драган Шакота (Црвена звезда мтс), Дејан Милојевић (Мега Бемакс), Владимир Јовановић (ФМП), градоначелник Ниша Дарко Булатовић и председник Извршног одбора Триглав осигурања Драган Марковић.

У четвртфиналу ће се састати у четвртак Црвена звезда мтс – БКК Раднички и Мега Бемакс – Слобода, а у петак ФМП – Динамик VIP Pay и Партизан НИС – Борац.

Све утакмице преносиће телевизија „Арена Спорт“.

Победник дуела Црвена звезда мтс – БКК Раднички ће у полуфиналу ићи на победника меча Мега Бемакс – Слобода, док ће бољи из меча ФМП – Динамик VIP Pay одмерити снаге са бољим из окршаја Партизан НИС – Борац.

Насловни спонзор Куп такмичења је „Триглав осигурање“, а као и прошле године паралелно са сениорским биће одржан Беобаскет Мини куп Србије за пионире.

Присутне представнике клубова, тренере и кошаркаше, као и представнике медија и бројне госте, поздравио је председник КСС Предраг Даниловић.
<blockquote>– Драги гости, уважени представници клубова и медија, даме и господо. Хвала Вам што сте дошли да сви заједно испратимо жреб за предстојећи куп Радивој Кораћ, завршни турнир који је од великог значаја за целокупну српску кошарку. Драж овог такмичења је и у томе што мањи клубови имају прилику да дођу до трофеја. Ове године, на велику сцену се враћа и Раднички са Црвеног Крста, на чему им честитам, баш као и Слободи из Ужица, али и осталим учесницима. Традиционално, наш домаћин је поново Град Ниш, 16. пут, што је апсолутни рекорд. Заслужено, због изванредних услова које Ниш нуди клубовима. Велику захвалност дугујемо граду, градоначелнику Ниша господину Дарку Булатовићу и регионалном кошаркашком савезу. Поново ће бити организован Mини куп, захваљујући БеоБаскет агенцији којој се захваљујем на великој подршци и њиховој опредељености ка најмлађима. Компанија Триглав осиргурање је и ове године са нама као насловни спонзор. Велика захвалност на томе… Хвала и другим партнерима на великој подршци. Апелујем на све гледаоце да спортски и културно бодре своје клубове и тако помогну да турнир прође у најбољем реду, без инцидената, као прошле године. Позивам све љубитеље кошарке да од 13. до 16. фебруара дођу у дворану „Чаир“ и уживају у овом празнику српске кошарке и нека победи најбољи – рекао је Даниловић.</blockquote>
Ниш је град рекордер са чак 16 домаћинстава финалном турниру националног Купа, а испред организатора финалног турнира говорио је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.
<blockquote>– Куп је први пут одигран у Нишу 1975. године, до сада укупно 16 пута… Надамо се да смо барем у последњих шест узастопних домаћинстава доказали да смо дорасли значају и тренутку најзначајнијег кошаркашког догађаја у Србији. Трудили смо се да указано поверење Кошаркашкогв савеза и кошаркашке јавности оправдамо. Чинимо све да ове године Куп буде најспектакуларнији, учинићемо све да се осећате пријатно у нашем граду, да пружите максимум који се од вас очекује, а да сви заједно приуштимо задовољство грађанима Ниша и спортској јавности, јер су они познаваоци кошарке и заслужују да им приредимо најбољи догађај до сада – поручио је Булатовић.</blockquote>
Присутнима се обратио и председник Извршног одбора Триглав осигурања, насловног спонзора Купа Радивој Кораћ, Драган Марковић.
<blockquote>– Ово је пета година великог партнерства, трећа година да смо насловни спонзори и морам да вам кажем да је велика част и да је ово за мене један од највећих спортских догађаја у Србији, јер се на њему окупљају наше најбоље кошаркашке екипе и где се опет враћа онај кошаркашки дух оних година пре деведесетих. Желимо да у Нишу све буде у реду, да безбедност буде на највишем нивоу, да победи најбољи, да град Ниш и сви љубитељи кошарке осете ужитак који сви осећамо. Ово је година великих изазова, у Србији ће бити организована два квалификациона олимпијска турнира и надамо се најбољим резултатима и пласману обе репрезентације на Олимпијске игре… Велика је част бити са вама, ја сам се већ сјединио са овим спортом и то је већ постала препознатљивост у ових осам година партнерства са Савезом… КСС је сигурно један од најбољих савеза, не само кроз резултате и организацију, него и кроз односе које негују са партнерима, са пријатељима и млађим селекцијама, и резултати ће у наредном периоду сигурно доћи. Да завршим слоганом којим је тренер Партизана господин Тринкијери прошле године завршио конференцију за медије на Купу – „Све ће бити у реду“ – рекао је Марковић.</blockquote>
У Беобаскет мини купу ће учествовати пионири свих екипа учесница у Триглав осигурање Купу Радивој Кораћ, само ће уместо БКК Радничког играти пионири Града Ниша. Парови и такмичарски бројеви ће бити исти као код сениорских екипа.

РАСПОРЕД ТРИГЛАВ ОСИГУРАЊЕ КУПА РАДИВОЈА КОРАЋА

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

ЧЕТВРТАК, 13. 02. 2020.

17.00: Црвена звезда мтс – БКК Раднички

19.30: Мега Бемакс – Слобода

ПЕТАК 14. 02. 2020.

17.00: ФМП – Динамик VIP Pay

19.30: Партизан НИС – Борац

Полуфинални мечеви играће се у суботу 15. 02. 2020. од 17.00 и 21.00, а финале је на програму у недељу 16. 02. 2020. у 21.00.